top of page
virage

Waterdoorlatende en waterpasserende bestrating

Bij De Wolf-Herreman vind je alles om je tuin aan te leggen van oprit tot terras. Wil je daarbij maximaal inzetten op duurzaamheid en ecologie? Ontdek dan het uitgebreid gamma van waterdoorlatende en waterpasserende bestrating.

 

Het concept bestaat uit waterdoorlatende-en waterpasserende bestrating in combinatie met waterdoorlatende fundering. Het verwerkingsprincipe bestaat uit het volgende: 

  • Buffering van (hemel)water in doorlatende verharding en fundering

  • Infiltratie van (hemel)water in bodem, afhankelijk van doorlaatvermogen bodem

  • Vertraagde afvoer van hemelwater dat niet infiltreer
     

Waterdoorlatende klinkers voor minder wateroverlast

Ecologische bestrating laat water insijpelen in de ondergrond. Bij waterdoorlatende klinkers infiltreert het water in de bodem door de poreuze klinker, bij waterpasserende klinkers gebeurd dat via de voegen. Zo vermijd je wateroverlast bij hevige regenbuien en verdroging van de bodem bij lange periodes van droogte. Daarnaast brengt deze ecologische bestrating meer groen in je oprit en tuinpaden, waardoor je geniet van een mooi en natuurlijk resultaat.

Oprit Waterdoorlatende bestrating

01

Klinkers: Hydro Lineo

Creatief aan de slag met deze waterpasserende klinker

Hydro Lineo is een waterdoorlatende klinker om mee te ontharden en te vergroenen. Zo heb je minder last van water op je oprit en paden. Door te variëren met de modellen leg je ook de meest uiteenlopende patronen: strak, grillig, aansluitend … Jij kiest je eigen lijnenspel.

02

Grasbetontegels: Virage

Duurzame verharding, weinig onderhoud

Grasbetontegels zijn ideaal voor de aanleg van parkings, opritten … Maar ze doen het ook goed in de moestuin. De open structuur zorgt voor een natuurlijk uitzicht. Daarnaast zijn deze tegels makkelijk te onderhouden.

Waterpasserende bestrating aanleggen
Eco sollutions

03

Tegels: Stepstone Big

Tegel Stepstone Big Classic

Deze volle tegel is technisch geen waterpasserende tegel, maar is wel perfect te combineren met de Eco Solution Grasslines Big. De Stepstone Big zorgt voor een organische overgang tussen verharding en waterdoorlatende verharding. De Stepstone Big sluit vanwege de aangepaste nokken perfect aan bij de waterdoorlatende Eco Solution Grasslines Big.

04

Hydro Lineo

Kwaliteit verzekerd dankzij BENOR-certificatie

 

Sterker beton

Alle Marlux BENOR-gecertificeerde stenen voldoen bij levering aan de sterkte-eisen van EN 1338. Daardoor zijn ze sterk en maat- en slijtvast. Dit kwaliteitscertificaat wordt toegekend door een externe, onafhankelijke keuringsinstelling.

Vlotte plaatsing

BENOR-gekeurde stenen van Marlux worden vlak geproduceerd. Zo zijn ze altijd even lang, breed en hoog. Dat zorgt voor een makkelijke plaatsing en een mooi resultaat.

Minder vervuiling en vergroening

Door de hoge dichtheid van BENOR-gekeurde stenen wordt water minimaal opgenomen. De stenen drogen dus sneller en zijn zo minder gevoelig voor vervuiling en vergroening.

Oprit in Hydro Lineo
bottom of page