top of page
Regenwaterput plaatsen

REGENWATERPUTTEN & INFILTRATIE

Regenwaterput
Regenwaterput PVC
Infiltratiekrat

REGENWATERPUTTEN BETON

De betonnen regenwaterput dient voor opvang en recuperatie van regenwater. Zo kan het regenwater hergebruikt worden voor het schoonmaken van wagens, onderhoud van de tuin of zelfs gebruik van wasmachine en toilet omdat het regenwater veel zachter is dan leidingwater.

De regenput wordt ondergrond geplaatst en bestaat uit verschillende capaciteiten, van 1500 tot 20.000 liter. Voor grotere volumes kunnen de putten onderaan verbonden worden dmv. PVC-buis of een hevelsysteem bovenaan.

Het volume van de regenwaterput kan bepaald worden door de grootte van het dakoppervlak en woonplaats, maar even goed volgens het gewenste verbruik van het regenwater per dag.

De regenwaterput bestaat uit een basisstuk en een dekplaat. De dekplaat is gewapend en bestand tegen 800 kg/m² gronddruk op normale diepte. Er kunnen ook bijpassende opzetstukken worden meegeleverd. Deze opzetstukken dienen om de hoogte van het basisstuk van de regenwaterput aan te passen tot het niveau van het maaiveld.

De inhoud van een regenwaterput wordt weergegeven in liter (L). Er zijn verschillende afmetingen in ons aanbod:

 • 1500 L

 • 2000 L

 • 3000 L

 • 5000 L

 • 7000 L

 • 7500 L

 • 10.000 L

 • 15.000 L

 • 20.000 L

Regenwateropvang en recuperatie

Inhoud1500 tot 20.000 L

REGENWATERPUTTEN PVC

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een kunststof regenwaterput?

 • Regenwater is een gratis alternatief voor leidingwater voor bepaalde toepasssingen, een aantal voorbeelden hiervan zijn: het toilet doorspoelen, de wasmachine gebruiken en de auto wassen

 • Een regenwaterput is een investering die op korte termijn terugverdiend kan worden door een lagere waterfactuur

 • Regenwater in een regenwaterput bevat geen calciumzouten, zo verkalken leidingen en huishoudtoestellen minder snel, zo gaan ze langer mee

 • Kunststof regenwaterputten zijn relatief licht en kunnen gemakkelijk zelf geplaatst worden
   

Wij hebben een ruim aanbod regenwaterputten, onze kunststof regenwaterputten variëren van 1000L tot 10000L.

Indien u nog vragen heeft over een kunststof regenwaterput kan u ons steeds contacteren.

INFILTRATIEKRATTEN & PUTTEN

Welke types van infiltratieputten zijn er? Infiltratiekrat vs infiltratieput?

Infiltratiekratten

Deze kunststof kratten worden omgeven door zakken met knikkers. Ze slaan tijdens regenbuien het overtollige water op, om het daarna geleidelijk aan de bodem af te geven.

Infiltratiekratten worden dikwijls onder een oprit of gazon geplaatst. Omdat de kratten uit een modulair systeem bestaan, zijn ze heel flexibel inzetbaar qua grootte en vorm.

Infiltratieputten

Dit betonnen reservoir dient vaak als overloop van een regenwaterput. De wanden van deze verzinkput hebben kleine perforaties, zodat het water langzaam in de grond insijpelt.

Het voordeel van een infiltratieput is dat je het systeem kan controleren op verstoppingen (via het mangat bovenaan). Daarom is het uitermate geschikt bij woningen die omgeven zijn door bomen.

HEB IK EEN VERGUNNING NODIG?

Check best altijd even op het omgevingsloket & bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt.

Nuttige linken:

Omgevingsloket Vlaanderen

Rioolbeheerder

Dankzij een regenwaterput kan je gemakkelijk regenwater opslaan en zo een flink deel besparen op je waterfactuur. Bij nieuwbouwwoningen is de installatie tegenwoordig zelfs verplicht. Het regenwaterreservoir wordt ondergronds geplaatst. Langs het dak, de dakgoten en afvoerpijpen wordt het regenwater naar het reservoir geleid. Alle voordelen en mogelijkheden van regenwaterputten ontdek je hier.

Anker 1
bottom of page