top of page

Bloembakken

Wil je bijvoorbeeld je bloemenperk mooi afwerken? Een bloemen of kruidenbak maken? Door te werken met verschillende hoogtes en volumes creëer je ook een veelzijdig landschap in je tuin.

Wanneer u gebruik wilt maken van verhoogde plantvakken heeft u de keuze uit verschillende materialen. Zowel aluminium als hout, (corten)staal, natuursteen, beton en keramische tegels komen hiervoor in aanmerking.

De totaalbeleving van uw tuin wordt nog versterkt indien u de materiaalkeuze afstemt op elementen uit uw woning. Wilt u juist een speciaal accent in uw tuin of wat extra dynamiek, dan kiest u voor plantenbakken in een felle kleur of met een speciale vorm.


Verhoogde plantvakken of bloembakken kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. U kan de verhoogde plantvakken bijvoorbeeld doortrekken in een zitelement of integreren in de tuin om zo hoogteverschillen op te vangen. Plantenbakken komen bovendien vaak voor in kleine tuinen of stadstuinen om een extra dimensie te creëren.

Ook voor een kruiden- of groentetuin zijn deze verhoogde plantenbakken ideaal wat betreft gebruiksgemak. U kunt de bakken beplanten met siergrassen of vaste planten en eventueel aanvullen met een solitaire boom of struik.

Project Gallerij

bottom of page